Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

de drie cirkels

Stel, je bent bang om de confrontatie met iemand aan te gaan. Stel je dan voor dat je in een cirkel staat waarin je die angstige gevoelens voelt en voel ze ook echt even.
Kijk dan iets verder op de grond en stel je voor dat daar nog een cirkel is; de neutrale cirkel. Neem een grote stap en stap in die neutrale cirkel. Voel hoe je de angstige gevoelens loslaat en je een neutraal gevoel ervaart.
Stel je dan een derde cirkel voor (let op dat de cirkels elkaar niet overlappen) en dat is de cirkel van vertrouwen. Stap daarin en voel je vertrouwen terug in je vloeien. Voel dat je krachtiger en vol vertrouwen staat.

Het klinkt misschien gek en misschien denk je nu wel; 'Peet ziet ze vliegen' maar probeer het maar eens uit. Doordat je letterlijk afstand neemt van een bepaalde emotie (in dit geval angst) en via neutraal naar vertrouwen gaat, verandert er wat in je. Vergeet niet dat visualisatie en het daadwerkelijk voelen ervan een zeer krachtig middel is.
(Weleens een kind zien veranderen wanneer hij Superman of Mega Mindy ging nadoen? ‘Nu kan ik alles!’ Kinderen hebben helemaal geen drie cirkels nodig; die doen dat gewoon zo. Maakt toch dat je je afvraagt wat er gaandeweg is gebeurt dat we dit als volwassenen denken niet meer te kunnen. Maar gelukkig zijn daar de drie cirkels.)

Je kan dit ook gebruiken voor andere emoties, bv van boosheid naar aanvaarding of berusting, van onzekerheid naar zelfvertrouwen. De middelste cirkel is altijd neutraal.
Weet je niet welke specifieke emotie je los wil laten? Je kan altijd kiezen voor angst naar liefde. Uiteindelijk is alles hiernaar toe terug te leiden.

Dit is ook uitermate geschikt voor het geval je iemand achter het behang wilt plakken ;-). Je raakt zo dat sh*tgevoel kwijt en kan gewoon weer fluitend jouw ding doen.