Over mezelf

Wat was ik moe. Mezelf voorop plaatsen is iets dat ik never nooit niet deed. Ik zorgde altijd eerst voor die ander, ik kwam later wel een keer. Maar toen de gezondheid van mijn ouders steeds verder achteruit ging, en het aantal taken dat ik overnam steeds groter werd, belandde ik in een continue tweestrijd. Want hoe kon ik nou kiezen tussen thuis zijn voor mijn kinderen en toch ook mijn ouders blijven helpen?
Daarnaast wilde ik mijn werk natuurlijk ook nog goed doen want er moest wel brood op de plank blijven komen. Dus tijd voor mezelf? Hoezo? Hoe dan? Wanneer dan?
Totdat de combinatie van mantelzorgtaken voor mijn ouders, de zorg voor mijn kinderen, het werk en mijn bedrijf teveel werd. Slecht slapen, dingen vergeten, de telefoon uit het raam willen gooien en toch ook niet meer zonder dat ding kunnen. Ook al bracht die vaker slecht dan goed nieuws.

Het moest anders. En snel ook. Want dit zou ik niet lang kunnen volhouden. Ik was al een keer door een aanrijding uitgeschakeld en dat gevoel van onmacht, wilde ik echt nooit weer ervaren. En dat doemscenario zorgde ervoor dat ik in actie kwam.

Ik begon daarom direct met meer tijd voor mezelf te nemen: zitten en niks doen, afspraken afzeggen en tijd blokken in mijn agenda voor mijzelf. En dat hielp. Er waren maar een paar mensen tegen wie ik altijd ‘ja’ zei, en de rest kreeg ‘nee’ als het voor mij even niet kon. Begreep de ander dat niet? Jammer dan. Het moest echt even anders. Goede vrienden zouden dat wel snappen toch?
Door de privé tijd voor mezelf, knapte ik enorm op. Ik herstelde het contact met mijzelf en dus mijn ziel. Ik kwam er weer achter wie ik was, waar ik blij van werd.
Ik begon ook dingen uit handen te geven (met vallen en opstaan) en kreeg daardoor nog meer ruimte. En ik merkte gelijk dat de dingen weer veel makkelijker gingen. Iets met deuren die ineens vanzelf open gingen..

Het evenwicht tussen het zorgen voor anderen en mezelf kwam weer terug. En daarmee ook de rust.
Eindelijk werd ik weer mezelf.

En ik voel me daardoor geweldig. Ik pieker niet meer, ik slaap elke nacht heerlijk. Elke dag leef ik het leven dat ik wil leiden en dat ik wil leven. Ja oke, op de momenten dat ik met het huishouden aan de slag moet, of nare wiskundesommen in het huiswerk van de kids mag meehelpen oplossen, sta ik wat minder te stralen. En natuurlijk heb ik ook wel eens een dipje, niets menselijks is mij vreemd. Maar zodra ik dat voel, heb ik een lijst met dingen die ik kan doen zodat ik me weer blij voel. En het blijft niet bij dagdromen en voornemens om ze te doen, ik doe ze ook gewoon.

Ik geniet weer intens van mijn leven want het is in evenwicht. Ik heb weer tijd voor mijn kinderen, mijn bedrijf, mijn werk, familie en vrienden, mijn huis en tuin en bovenal ook voor mezelf. Dagelijks.

Waarom mediteren en coaching?

Omdat deze combinatie mij enorm heeft geholpen en me heeft gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb de afgelopen jaren vele dingen geprobeerd, en blijf hierbij uitkomen. Dit werkt.

Mediteren is voor mij tijd voor mezelf, ontspanning en weer luisteren naar mezelf. Het helpt me dus om die zalige rust in hoofd en lijf te houden. Daardoor voel ik me fitter en energieker. Ook maakt dit het contact met mijn gidsen en engelen makkelijker, en ook om de stem van mijn ziel weer te voelen en te horen.

Coaching vind ik net zo belangrijk als mediteren. Want je ziet namelijk zelf je eigen blinde vlekken niet. Daarom heten ze ook zo . Door middel van coaching hoef je minder lang zelf te piekeren en niet meer alléén te zoeken naar antwoorden en oplossingen. Waarom zou je het jezelf onnodig lang moeilijk maken? Je mist dan zoveel leuke dingen in het leven.
Ik ben niet een standaard coach; ik benader de coachvraag van de mensen op mijn unieke manier die ik door de jaren heen heb ontwikkeld. En dat is via mijn intuïtie. Daarom zijn de resultaten ook zo mooi. Dat klinkt arrogant, zeker in het Hardenbergse, maar door het gebruiken van intuïtie, komen we net een stapje verder. Jij ook.

Omdat ik het jou ook gun om meer met je intuïtie, je helderheden, je gidsen en nog meer te werken, bied ik nog meer aan dat alleen meditatie en coaching. Want ik wil je graag helpen om jezelf ook op die vlakken verder te ontwikkelen. Het maakt je leven zoveel mooier en rijker. En ook makkelijker trouwens. Maar kies vooral zelf wat bij jou past.

Wat of wie ben ik nog meer?

Om je een beetje een beeld te geven wat of wie ik nog meer ben, een paar malle dingen over mezelf:
– ik lees minimaal 5 boeken tegelijk (dus ik verleng nagenoeg altijd de leentermijn bij de bieb);
– ik ga nooit de deur uit zonder een kop koffie (en geloof me, dat wil jij ook niet);
– ik houd van aanpakken (dus dat verwacht ik ook van jou);
– ik houd je graag een spiegel voor (ik heb mezelf al vaak genoeg gezien);
– ik ben gek op Punselies (en moet het verstoppen in huis voordat mijn kinderen het zien want anders ben ik gewoon te laat en zijn ze op..);
– dat ik mijn leven niet meer kan voorstellen zonder het contact met mijn gidsen.

Petra Hendriks
Hardenberg


even mezelf in een filmpje voorstellen