Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

De hele wereld zit in een midlife-crisis

We komen allemaal een keer in ons leven in de midlife-fase. We kijken naar hoe ons leven tot op dat moment is verlopen, of het resultaat ons nog bevalt en wat we nog willen doen in en met ons leven. We koppelen daar wat oordelen en veroordelingen aan vast en afhankelijk van die uitkomst, belanden we in een midlife-crisis.

De ene persoon neemt vanuit wanhoop een aantal zeg maar zeer bijzondere beslissingen. Neem de aanschaf van de sportauto (terwijl de rekeningen net kunnen worden betaald) of het vreemdgaan met een collega als voorbeeld.

Weer een ander gaat bewust aan de slag met datgene wat hem/haar in zijn/haar leven niet bevalt.

Ik vel geen oordeel over de manier het wordt aangepakt. Het is niet aan mij om daar over te oordelen. Bovendien zorgen beide aanpakken ervoor dat er wat gaat veranderen in je leven. En als jij het gevoel hebt dat je leven niet meer bij je past, kan ik als coach alleen maar toejuichen dat je het heft weer in handen neemt en in actie komt. Mits binnen de grenzen van de wet en redelijkheid en billijkheid, dat dan weer wel..

Maar terug naar de wereld.

Niet alleen individuen gaan op dit moment door een midlife-fase. Er zijn honderden, nee duizenden mensen die op dit moment tegelijk bewust aan het worden zijn. Bewust van de regels zoals ze nu zijn in de wereld. We worden bewust dat het zo vaak alleen maar draait om het ego en niet om de liefde. Het gaat om samen in plaats van alleen.

De wereld zit in een midlife-fase. Het wordt zichtbaar dat oude regels en vaste patronen op dit moment niet meer werken. De aarde en de mensheid roert zich op vele manieren. Een beschuldigende vinger wordt over en weer geheven. We moeten en gaan er dwars doorheen.

Sinds 1987 is dit al in werking gezet. In 2012 werd dit proces versneld zodat we de bewustwordingsshift gaan halen in 2032. En we doen het zo goed!

De midlife-fase van de wereld is inmiddels in het stadium van crisis beland. En weet je? Misschien is dat nog niet eens zo slecht aangezien er zoveel mensen bij betrokken zijn; misschien worden de veranderingen door een crisis wel sneller bereikt.

Een midlife-crisis hoeft niet altijd slecht te zijn.

Hang in there!