Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

Ho'oponopono

Misschien even oefenen op het uitspreken van de naam van deze techniek, maar belangrijker zijn de vier zinnen waar het bij deze methode om draait. Dat zijn de volgende zinnen:
I love you
I'm sorry
Please forgive me
I thank you

Met deze vier zinnen, kan jij de lading van conflicten halen, zonder dat je met die andere persoon in gesprek moet. Je kan er zelfs conflicten helemaal mee oplossen. Of door nog vaker en langer de zinnen toe te passen, of doordat de spanning van het conflict zover verlaagd is dat jij het gesprek gewoon aangaat.

Je kan daarom jouw leven hiermee transformeren.
Jij hebt daar verder helemaal niemand bij nodig. Niets, nada, noppes. Je kan het nu, direct toepassen. Het kost alleen tijd en jouw aandacht.


Hoe dan?
Stel jezelf die situatie voor die je graag wilt veranderen. Voel jouw emoties die daar bij horen. En zeg dan vervolgens deze zinnen achter elkaar op. Herhaal dit zo vaak als jij op dat moment kan. Herhaal dit een aantal keren op een dag en een aantal dagen achter elkaar. Hoe vaker hoe meer effect. That's it!


Nogmaals: Hoe dan?
Hoe kan het dat een paar zinnen dat voor elkaar krijgen? Doordat je met deze vier zinnen jouw verantwoordelijkheid neemt voor het conflict. Door die emoties te doorleven en het afstemmen op die situatie, geef je aan dat je de situatie hebt veroorzaakt, er respect voor toont en het graag achter je wilt laten.


Er is op internet en in boeken veel over geschreven en daarom ga ik de theorie nu niet hier herhalen. Ik schrijf erover zodat jij hier je voordeel mee kan doen. Wil je er meer over weten, zoek dan gerust meer info. In principe heb je met bovenstaande genoeg info en kun je er meteen mee aan de slag. Bij de boekentips staat een boek dat hierover gaat.

Oh trouwens, je kan dit ook voor andere zaken dan conflicten gebruiken. Iedere blokkade die jij ervaart waardoor er iets niet naar je toe kan stromen, of waardoor je je juist aan iets vasthoudt wat je beter kan loslaten; ook daarvoor kan je dit gebruiken.