Wat is leven met spiritualiteit?

Spiritualiteit in het dagelijks leven

Het lezen en praten over spiritualiteit is in de afgelopen jaren, steeds gewoner geworden. Gelukkig maar. Het is steeds makkelijker om te vertellen dat je gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde. En dat je graag iets met hart en ziel wil doen: dat je meer zingeving in je leven wilt.
Misschien deel jij ook wel de mening dat toeval niet bestaat, gewoon omdat je de synchroniciteit van dingen, al te vaak hebt gezien en ervaren.
Het kan ook zijn dat je bepaalde dingen gewoon wéét. Of je voelt dingen aan waarvan je niet weet hoe je dat weet. Je ziet misschien ook wel lichtbollen of lichtflitsen. Of bepaalde nummers op klokken of nummerborden vallen je steeds vaker op. Misschien heb je jezelf al weleens afgevraagd: wat moet ik hier toch mee?

Het zijn allemaal signalen die je stimuleren om meer met jezelf bezig te gaan, jouw ontwikkeling. Het is tijd om uit de waan van de dag te stappen en bewuster jouw leven te gaan leiden. Contact te maken met jouw ziel, jouw spirit. Want, van daaruit kun je verder gaan ontdekken wat je volgende stap kan zijn.

Leven met en vanuit spiritualiteit is niets meer of minder dan leven vanuit jouw spirit; vanuit jezelf dus.

En dan?

Veel mensen zijn op zoek naar hun levensmissie. In mijn ogen is dat voor iedereen hetzelfde: namelijk het contact leggen met je eigen ziel, je eigen spirit en van daaruit leven. Wanneer je dat contact namelijk weer hebt, dan voel je als vanzelf wat je de komende tijd kan gaan doen: van welke talenten wil jij nu gebruik maken? Wat trekt je zo aan? Diep van binnen weet je het namelijk al via dat ene stemmetje. Dat is namelijk het stemmetje van jouw ziel.

Een levensmissie is in mijn ogen niet één beroep, zoals het nu vaak in de media wordt omschreven. Ik denk ook dat daar een potentieel gevaar in zit. Je richt je dan namelijk op het vinden van een beroep of bepaald werk dat nu al bestaat. Maar wat nu als jij iets nieuws mag gaan doen? Iets dat nog niet bestaat? Of in ieder geval niet op die manier die jij wilt en voelt dat goed is?
En op zich is het je richten op een beroep of baan dat nu al bestaat, niet verkeerd. Waar mijn zorg in de zoektocht 'wat is mijn levensmissie: wat voor werk moet ik doen' het meest in zit, is dat mensen, wanneer ze, met die insteek, een nieuwe baan hebben gevonden, dan stil blijven staan: ze hebben immers hun levensmissie gevonden. Terwijl dat in mijn ogen, nou net niet de bedoeling is.

Wanneer je er je levensmissie van maakt, om contact te maken met je spirit én van daaruit te leven, dan heb je die feeling van 'leven met jouw hart en ziel'. Dan sta je open voor ingevingen om te ontdekken wat je de komende tijd mag gaan doen. En, zodra het daar tijd voor is, weer verder te gaan. Want die influistering krijg je op het juiste moment.

Hoe maak je dan contact met jouw spirit?

Je kan daar zelf veel aan doen. Neem bijvoorbeeld dagelijks tijd voor jezelf. Echt tijd.
Als je vindt dat je daar geen tijd voor hebt, kijk dan bij de e-books op deze site. Wil je graag even sparren met me omdat je echt geen mogelijkheden ziet? Maak dan een afspraak met me.

Daarnaast zijn mediteren, wandelen en binaureal beats ook fantastische hulpmiddelen om stress en de waan van de dag los te laten en je op jezelf te concentreren. Allemaal hulpmiddelen om weer in contact te komen met jouw spirit.

Waarom zou je dat willen?

Omdat je een leuk leven wilt hebben!

En je wilt stoppen met:
* twijfelen aan jezelf
* vasthouden aan verliezen uit het verleden
* negatief denken over jezelf en je leven
* het overleven en nu echt met je emoties en gevoel aan de gang wilt
* het vasthouden aan negatieve ervaringen

Hoe doe je dat?

Ik heb daar geen standaard antwoord voor. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. Ik wil je wel helpen te ontdekken wat voor jou werkt; want bij jou, draait het immers om jouw spirit en niet de van een ander.