"Ik wil het graag anders doen; maar hoe? Ik krijg het niet voor elkaar"

Jouw enneagramtypes

'Gatverpillekies; ben ik er weer in getuind...'

Vraag jij je ook weleens af waarom je steeds maar hetzelfde blijft doen terwijl je wéét dat je het anders wilt? Maar het lukt gewoon niet?

Doe jij ook één of meer van de volgende uitspraken eigenlijk de hele dag door?
* 'Laat mij dat maar even doen (en ondertussen denk je 'dan weet ik dat het tenminste gebeurt).'
* 'Zal ik je even helpen?'
* 'Wie helpt mij nou eens een keer?'
* 'Dat doet iedereen toch?'
* 'Niemand snapt me, laat me maar met rust.'
* 'Nee hoor, ik kijk wel even, ik hoef niet mee te doen.'
* 'Ik doe dat wel even tussendoor, geen probleem!'
* 'Nee joh, alles gaat lekker! Alles loopt op rolletjes' (en 's nachts lig je ongelukkig in bed en steekt je echte gevoel de kop op 'het gaat helemaal niet zo goed').
* 'Ik heb ook nooit tijd om iets voor mezelf te doen.'
* 'Dat overkomt mij nooit meer!'
* 'Waarom kan ik nou nooit een keer 'nee' zeggen?'
* 'Ach, ze doen nu eenmaal zo, het hoort er nu eenmaal bij.'

Is helemaal oké; dat noemen we menselijk.

Maar wat als je het anders wilt?

Het enneagram
Met inzicht in jouw types van het enneagram, kun je dat direct in het dagelijks leven aanpakken.

De methodiek van het enneagram gaat uit van negen verschillende types. Die types hebben we allemaal in huis. Alleen hebben we het ene type iets meer in huis dan het andere type. En dat is oké. Meestal hebben we zelfs drie tot vier types in huis die we dagelijks het meeste laten zien.
Die heb je namelijk gaandeweg je leven ontwikkelt. Het zijn een soort overlevingsmechanismes geworden. Je hebt namelijk onbewust geleerd dat bepaald gedrag, bijv goed presteren, je iets oplevert: aandacht of een goed gevoel. En dat is oké. Dat heeft tot nu toe goed voor je gewerkt.

Maar er kan op een gegeven moment een besef komen dat je het anders wilt gaan doen. Je wilt bv meer tijd voor jezelf, je wilt niet meer altijd voor die 10 gaan maar tevreden zijn met een 8. Je wilt gaan doen wat jij leuk vindt maar dan moet je wel eerst weten wàt je leuk vindt. Je wilt een keer 'ja' zeggen tegen jezelf, en 'nee' tegen die ander. Beter je eigen grenzen bewaken of bijv juist meer opkomen voor jezelf.

En als jij nu op zo'n moment bent aangekomen, ontdek dan welke types volgens het enneagram bij jou achter het stuur zitten. Welk type bepaalt meestal jouw gedrag? Jouw reactie?
En ontdek daardoor ook wat je eigenlijk mist. Wat zou je meer in je leven willen hebben. En, hoe doe je dat dan?

Want ja, inzicht krijgen is nodig om iets los te kunnen laten (althans, het blijkt in de praktijk dat wanneer zo'n kwartje valt, dat veel makkelijker gaat). Maar hoe gaat het dan verder? Hoe verander je nou echt? Dat laat ik je graag zien.

Ontdek welke enneagramtypes jij het meest laat zien én leer hoe je ze los kan laten.
Krijg antwoord op de vragen 'Why you do the things you do' en 'hoe verander ik dat dan?'. Met praktische concrete handvatten kun jij daar vervolgens zelf mee aan de slag. Je krijgt een hand out van me waarop diverse tips staan hoe je met jouw types aan de slag kan gaan.

Nieuwsgierig geworden en wil jij nieuwe inzichten en concrete tips zodat je verder kan? Zodat jij kan worden wie je wilt zijn? Zodat jij stopt met doen wat je niet meer wilt doen en juist gaat doen wat je wél wilt doen?

Meld je dan aan voor Jouw enneagramtypes.

Praktische zaken

wat : inzicht krijgen in je ennegramtypes. Ter voorbereiding op de afspraak beantwoord je thuis een vragenlijst en mail je me de uitslagen minimaal twee dagen van tevoren.
waar : we kunnen in mijn praktijkruimte in Hardenberg, Baalder afspreken. Online is ook mogelijk.
wanneer : we spreken samen een datum en tijd af. De afspraak duurt ongeveer een uur.
wat betaal je : eenmalig € 55*

* Je kunt de vragenlijst elk jaar invullen om te kijken wat jouw ontwikkeling is. Zo heb je een methodiek in handen dat je keer op keer kan gebruiken.

Hoe meld ik me aan?

Via de contactpagina kun je je aanmelden. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken (check je Reclame en Spambox). Daarna mail ik je de vragenlijst.

Reviews

'Ooooh dat ben ik ten voeten uit!'
'Het is nu voor mij duidelijk waarom ik tot op heden niet kon veranderen. Nu snap ik het.'
'Hier kan ik mee aan de slag!'

Meest gestelde vragen

Moet ik nog wat meenemen naar de afspraak?
Neem je antwoorden van de vragenlijst en pen en papier zodat je aantekeningen kan maken.

Wat als ik onverhoopt niet kan?
Verzetten van de afspraak kan tot 48 uur van te voren kosteloos. Wil je binnen 48 uur tot aan de afspraak de datum verschuiven, dan kunnen er kosten in rekening worden gebracht.