Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

Gatverpillekes

'Gatverpillekes, ben ik er weer ingetuind...'

'Laat mij dat maar even doen (en ondertussen denk je 'dan weet ik dat het tenminste gebeurt').'

'Niemand snapt me, laat me maar met rust.'

'Ik doe dat wel even tussendoor, geen probleem!'

'Ik heb ook nooit tijd om iets voor mezelf te doen.'


Herkenbare gedachtes? Op zich niks mis mee, als je dit af en toe denkt en voelt.

Maar wat als je het anders wilt?


Ontdek hoe het enneagram je daarbij kan helpen.

Deze methodiek gaat ervan uit dat iedereen 9 types in zich heeft, bv de Perfectionist, Helper, Waarnemer en Levensgenieter. Een stuk of 3 types hebben zich bij iedereen wat meer ontwikkelt dan de andere types. Deze 3 zitten zeg maar voorin in een taxibusje. De rest zit achterin.
Door te ontdekken waardóór deze 3 voorin zijn gaan zitten en continu het stuur in handen (willen) hebben, komt een stuk inzicht, een stuk besef. Daardoor wordt het makkelijker om ze los te laten.
En dat doen we niet door vervolgens te zeggen dat de Perfectionist maar wat minder perfectionistisch moet zijn. Als hij wist hoe dat moest, had hij dat immers allang gedaan. Net zoals de drenkeling. Daar roep je ook niet tegen dat hij naar de kant moet zwemmen. Immers, als hij al wist hoe, dan ...

Hoe verander je dan de balans tussen de types? Hoe zorg je dat je een verandering kan bereiken in je doen en laten? In de manieren zoals je het al jaren doet, en in die perdioe je geholpen hebben maar waarvan je nu zegt: nu wil ik het anders?

Dat leg ik je graag uit aan de hand van jouw enneagramtypes. Want door inzicht te krijgen in jouw types, kun je concreet aan de slag met bv werkstress, grenzen stellen, meer van het leven genieten en je talenten ontdekken.

Meer info bij 'jouw enneagramtypes'.