Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

overeenkomst tussen emoties en de groenten in je groentelade

Velen van ons is aangeleerd (door anderen of door onszelf) om emoties te verstoppen. Te doen alsof ze er niet zijn. Ik denk dat dit om verschillende redenen ongezond is.

Emoties zijn eigenlijk richtingaanwijzers. Ze geven aan dat er iets is gebeurt dat jij niet fijn vindt. Iets waarbij jij je ongemakkelijk voelt of pijn ervaart. Wanneer je dat aanvoelt, ervaren hebt, maar vervolgens wegstopt, kan dat naar binnen slaan; in je lichaam. Je kent vast wel de volgende uitdrukkingen:

- een hart van steen hebben
- je gal spugen
- van je hart geen moordkuil maken
- op je tenen lopen
- wat op je lever hebben
En zo zijn er nog wel meer.

Wanneer je even stil staat bij dit soort uitdrukkingen, kun je ook de link leggen naar de fysieke kwalen die je kan gaan ervaren als je bv nooit je eigen waarheid spreekt of altijd op je tenen loopt (en dan bedoel ik niet het krijgen van zere tenen 😊)

Emoties zijn vaak gekoppeld aan dingen die we denken. Verwachtingen die we hebben. Als dan blijkt dat we niet krijgen wat we willen of we krijgen iets dat we niet willen, dan kan dat een heel scala aan emoties opleveren.

Wanneer je die stelselmatig onderdrukt en er niet laat zijn, gaat het rotten. Net zoals de groente die in je groente la ligt. Op een gegeven moment moet je het er toch uithalen en er wat mee doen. Wat dat dan ook is.

Naast deze overeenkomst dat emoties en groenten gaat rotten als je ze negeert, is er nog een overeenkomst: als je er op de juiste manier mee omgaat, verbeteren ze je leven.