Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

je vrije wil

We hebben allemaal onze vrije wil. Dat is waar je ook vaak over leest als je je met spiritualiteit bezig gaat houden: mensen hebben de vrije wil en spirits met een hogere frequentie, zoals de engelen en andere wezens, mogen ons alleen helpen als we daar om vragen.

Dat we als menszijn niet zo geweldig hebben kunnen omgaan met die vrije wil, is wel duidelijk geworden. Helaas zijn er veel mensen die alleen voor welvaart en rijkdom gaan. En er is overigens niets mis mee, met het goed willen hebben voor jezelf. Zeker niet, want als jij het goed hebt, kun je juist weer anderen helpen. Maar je komt in een dubieus gebied als je jouw rijkdom wilt laten groeien ten koste van andere mensen. En juist die groep mensen wordt nu zichtbaar.

Maar even terug naar die vrije wil; we willen graag dat anderen onze vrije wil respecteren. En toch hebben we het er soms vreselijk moeilijk mee om de vrije wil van een ander te respecteren wanneer deze ons kwetst. Neem bv het beëindigen van een relatie, iemand die een afspraak om langs te komen afzegt of gemaakte afspraken niet nakomt. En wanneer daar dan ook kinderen bij betrokken zijn, doet dat soms vreselijk veel pijn. Toch hebben we niets anders te doen dan de vrije wil van die ander te respecteren.

Natuurlijk kunnen we er wat van zeggen, onze mening delen en kijken of we eruit kunnen komen. Maar op een gegeven moment houdt het op. We kunnen een ander niet veranderen, alleen maar een spiegel voorhouden. Wij zouden immers zelf ook niet veranderen omdat een ander dat zegt dat we dat moeten toch?

Door dan (uiteindelijk) wel het besluit en dus de vrije wil van die ander te respecteren en te accepteren, zorg jij weer voor jezelf. Dan gaat jouw energie weer omhoog. Je verandert van slachtoffer naar het nemen van verantwoordelijkheid over hoe je met de nieuwe situatie omgaat. Dàt heb je namelijk wel in de hand. Dat is weer jouw vrije wil.