Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

de keizer en de keizerin

We hebben allemaal een vrouwelijke en een mannelijke energie in ons. Laten we die voor de verbeelding de keizer en de keizerin noemen.

De keizerin staat voor het contact met onze ziel, met onze innerlijke wijsheid, onze intuĂŻtie en zeer bijzonder verfijnde spirituele gaven. De keizer is het deel in ons dat daadwerkelijk iets doet met deze talenten. Hij zorgt ervoor dat het zichtbaar is voor de buitenwereld zodat we ook daadwerkelijk andere mensen daarmee kunnen helpen.

In het meest ultieme scenario zijn beiden in balans; zijn ze beiden evenredig aanwezig in je. Zie je het symbool van het Yin en Yang teken al voor je? Bij de meesten van ons, is dat niet (altijd) in balans. Dat is op zich niet erg want je kan dat wel ontwikkelen. Je zou je kunnen voorstellen dat je vanaf een afstandje nu gewoon even naar jezelf kijkt, terwijl je dit verhaal leest: hoe zit het met die balans in jou? Wie van het tweetal mag een stapje naar voren doen?

Daarnaast is de samenwerking tussen deze twee van belang. Schenken en ontvangen. Ze hebben elkaar beiden nodig om tot grote hoogten te komen. Hoe zit het bij jou met deze samenwerking tussen deze twee delen in jou? Gebeurt dat in liefde en vrijheid naar elkaar toe?


Vaak als we verlangen naar iets dat buiten ons zelf zit, vergeten we dat er al heel veel in ons zelf aanwezig is. Wat je zou kunnen doen op het moment dat je ergens naar verlangt, is jezelf afvragen of datgene waar je naar verlangt, iets is dat je in jezelf onderdrukt. En als dat zo is, geef dan daaraan de ruimte om te groeien. Vraag in gedachten eens aan dat deel in jou, dat zich op de achtergrond bevindt, wat het nodig heeft van jou. Je zal verstelt staan van je ingevingen…