Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

hetzelfde verhaal, steeds weer opnieuw en opnieuw

Heb je ook een verhaal dat je keer op keer herhaald? Iets dat in het verleden gebeurd is, maar dat je maar blijft herhalen? Alsof het een langspeelplaat is waar een kras op zit en waar de naald in blijft steken?

Heb je je weleens afgevraagd wat dat verhaal je brengt?


Positief en negatief
Want ja, het verhaal brengt je iets, het levert je iets op. Want waarom zou je anders een verhaal blijven herhalen? En dat hoeft niet eens altijd een negatief of vervelend verhaal te zijn. Het kan ook een positief verhaal zijn.
Maar feit is wel, dat je in het verleden blijft leven. Je blijft iets herhalen op dit moment in je leven, wat er niet meer is. En dat doe je zeer waarschijnlijk omdat het je iets geeft. Een fijn gevoel, een lach op je gezicht of erkenning, aandacht voor hoe zwaar je het hebt gehad of rouwverwerking. En dat is oké. Totdat je het zelf niet meer oké vind.


A trip down memory lane
is natuurlijk niet verkeerd. Ik wil je alleen vragen om eens na te denken waarom je steeds dat ene verhaal blijft herhalen: wat levert het je nu echt op wat je niet nu uit je dagelijks leven kan halen? Met andere woorden: voelt het voor jou nog goed om hetzelfde verhaal te blijven verhalen (dan vooral nog doen!) of realiseer je je nu dat het tijd is om het los te laten?

Afgelopen weekend betrapte ik mezelf erop dat ik ook een verhaal steeds bleef herhalen. Ik bleef hopen dat het verleden zich met terugwerkende kracht ging veranderen. Dat ging 'm niet worden.. En door in te zien waar ik op hoopte, kon ik het eindelijk los laten.