Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

Wie is mijn gids?

Wie is mijn gids?

Die vraag is niet zo makkelijk in een blog te beantwoorden. Je hebt namelijk meerdere gidsen.

Je hebt één hoofdgids en daarnaast meerdere gidsen die je gedurende je leven bij je staan. Die je helpen met de dingen die je tegenkomt in jouw leven. Zo heb je een heel team van gidsen om je heen maar wel in een afwisselende samenstelling.

Iedereen kan contact maken met zijn/haar gids. Kwestie van je goed afstemmen, ervoor open staan en luisteren/voelen/weten.
Belangrijk is ook om het verschil te leren herkennen tussen je gidsen en je ego of overledenen die niet helemaal het beste met je voor hebben.

Dat herken je aan de energie die je om je heen voelt, zodra je contact legt. Maar ook aan de inhoud van de boodschap. Is deze liefdevol voor jou en andere betrokken mensen? Zitten ze vol met menselijke emoties zoals woede, wrok of haat? Of zet de boodschap je aan tot nare dingen? Gidsen zullen je alleen maar liefdevolle boodschappen geven.

Wat doen gidsen?
Gidsen helpen je met het leven hier op aarde. Ze zorgen ervoor dat net dat speciale boek op je pad komt, of wanneer je aan het surfen bent op het web dat je net bij de juiste website aanbeland waar jij de info vindt die je zocht.
Ook helpen ze met de mensen op je pad brengen die jou verder kunnen helpen, of gewoon voor de gezelligheid :-).
Je gidsen hebben altijd het beste met je voor, en zijn er om jou te helpen.

Hieronder een kleine greep uit de vragen die in de workshop 'kennismaking met gidsen' naar voren kwamen:

Kan mijn oma mijn gids zijn?
Ja dat kan. Het is wel aftasten of ze haar eigen leven al verwerkt heeft. Als dat niet het geval is, kan het zijn dat ze vanuit haar eigen emoties je adviezen geeft. Op dat moment is ze dan (nog) niet je gids maar een overledene die je een boodschap geeft.

Hoe kan ik contact leggen met mijn gids?
Dat kan op verschillende manieren: mediteren en vooraf een vraag bedenken waar je antwoord op wilt. Ook kan je automatisch schrift proberen.

Moet ik me vantevoren gronden of afschermen?
Ja dat is wel mijn advies. Zorg er ook eerst voor dat je eigen energielevel omhoog gaat door eerst iets ontspannends te gaan doen, zoals mediteren of rustige muziek te luisteren. Daarmee verklein je de kans dat overledenen die niet als gids aan jou boodschappen willen doorgeven, jou kunnen bereiken. Jij kunt wel met je energie omhoog maar zij niet. En je gidsen hebben een hoger energieniveau dan jij; daarom is het van belang om jouw energielevel omhoog te brengen.


Advies van je gids

Wil je advies van je gids? Kijk dan bij advies van je gids
Vind je het leuk om dat zelf te leren? Mail me dan voor meer informatie hierover. Op dit moment geef ik alleen individuele workshops hierover.