Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

Huis vol en toch eenzamer dan ooit

Was je leven eerst zo druk en had je moeite om een gaatje te vinden om tijd met je kinderen en partner door te brengen, zo zit je nu ineens continu bij elkaar op de lip.

Rende je eerst veel heen en weer als mantelzorger om die medicijnen en die hulp te regelen, nu kan je ineens niets meer doen. Sterker nog: je mag er niet eens naar toe.


De balans is naar de andere kant doorgeslagen.
En ergens ook weer niet. Want de behoefte aan tijd voor jezelf, aan rust in je hoofd en in je lijf, is er nog steeds. En misschien nog wel meer dan daarvoor. Want het is helemaal oké en menselijk dat jij nu moet wennen aan deze situatie. Aan het thuis zitten. Je bent niet de enige die hier tegen aan loopt.


Juist met al die gezinsleden om je heen, voel je je misschien wel eenzamer dan ooit.


Sluit je dan gewoon even in de wc op. Of neem een langere douche. Creëer maar die extra tijd voor jezelf. Zodra je die 5 of 10 minuten per dag extra neemt, kom je wat tot rust. En vanuit een meer ontspannen gevoel, kun je weer makkelijker contact leggen met jezelf en een ander en dan wordt de eenzaamheid minder.