Sommige blogs verwijzen naar pagina's die er niet meer zijn. Wil je daar nog graag meer over weten, neem je dan even contact met me op?

Van mediteren word je beter

Ja, mediteren heeft een genezend effect op jou.

Met mediteren doe je eigenlijk niets anders dan weer contact met jou(w) zelf, met jouw spirit zoeken. En dat werkt helend.

Door het contact met jezelf weer te verbeteren en weer op te bouwen, ga jij je beter voelen. Zit je lekkerder in vel. Heb je genoeg aan jezelf. En stimuleer je het zelf-genezend vermogen dat we allemaal in ons hebben. Je kan dan weer ervaren hoe het is om heel te zijn.

Juist door de waan van alledag: werk, de klussen in huis, sociale media, kinderen, ouders, buren, familie en alle andere dingen waar jij aandacht aan besteed, raak je de verbinding met jezelf kwijt. En zoek je naar andere dingen om de gaten die je voelt, het gevoel van leegte weer op te vullen. En begin je weer met een klus of een spelletje op je telefoon, ‘want dat ontspant zo lekker’. En zo is de cirkel weer rond.

Als je nou eens naar vandaag kijkt: hoeveel tijd heb je aan anderen of aan andere zaken besteed? Aan dingen buiten jou zelf? En hoeveel tijd heb je gezeten, alleen, in alle rust op de bank, met alleen jou zelf, met je ogen dicht? 100% pure aandacht voor jou zelf?

Beetje scheve verhouding wellicht? En dat is ook niet gek, maar jij kan daar wel verandering in aanbrengen. Wat zou een goede balans zijn voor jou?

Wil je hier wat in veranderen, dan kun je met het volgende beginnen: ’s morgens, voordat je het bed uitstapt, even op de rand van het bed gaan zitten, gewoon even 5 minuten met je ogen dicht. Als je nou echt heeeeel nodig moet plassen, doe dat dan vooral want op een natte matras zit je nou ook niet te wachten. Maar neem de moeite om weer terug naar je bed te gaan, en even op die rand van het bed te gaan zitten.

Door tijd te nemen met en voor jezelf:
laad jij je weer op
heb je even genoeg aan jou(w) zelf
heb je geen andere dingen nodig
dagelijks even 5 minuten met jezelf

Je herstelt het contact met jouw hart, met jouw ziel, met jouw spirit.

En daardoor zal je ‘het’ minder buiten jezelf willen zoeken, maar kom je erachter dat ‘het’ gewoon in jou zit.


Begin hier eens mee. Ik ben reuze benieuwd hoe jij je na een week voelt. Ik vind het leuk als je het me laat weten.

Wil je hulp bij het mediteren, ‘want hoe doe je dat nou?’. Kom dan eens naar een meditatie avond. Deze avonden zullen je meer brengen dan alleen contact met jezelf: kom eens kennismaken met het helende effect van meditatie. Elke meditatie is weer anders, elke avond is weer anders. Want de meditatie wordt ingegeven door jouw en mijn gidsen. Je zal die reis en die ervaring krijgen die op dat moment goed is voor jou. Want alles gaat op jouw tempo, jouw tijd.

En de gidsen zorgen er altijd voor dat de groep de juiste samenstelling heeft. Hoe ze dat doen, geen idee, maar ze krijgen het altijd weer voor elkaar.

Disclaimer:
- Zorg wel voor een goede gronding en een veilige koepel van licht om jou heen voor je begint met mediteren;
- met bovenstaande zeg ik niet dat een wandeling in het bos of zelf muziek maken niet helend of ontspannend werkt. Zeker wel, en ook dan kan je in contact komen met jezelf. Probeer het maar eens.