Blogs

I just wanna feel

En ja, wie wil dat nou niet? Love, liefde is zoveel omvattend. Het is niet alleen die partner, kinderen, dieren, je huis of je werk. Vaak koppelen we liefde aan deze voorbeelden. Maar de belangrijkste staat er niet bij. Het belangrijkste waar je liefde voor mag voelen, dat ben jij. Jij zelf. Maar hoe doe je dat nu, terwijl er zoveel dingen in je leven niet lopen zoals jij wilt? Het lukt je maar steeds niet om werk te krijgen. Het lukt je maar niet om te stoppen met roken. Of je durft maar niet die ander aan te spreken op haar gedrag. Dan worden we meestal alleen maar boos op ons zelf. Teleurgesteld dat iets wéér niet is gelukt. Ja, hoe voel je dan liefde voor jezelf? Hoe ga je weer positief over jezelf denken?

Je gedachten zijn energie. En energie heeft een bepaalde frequentie. En energie van een bepaalde frequentie, trekt energie aan met diezelfde frequentie. Heh, wat? Wat betekent dit nou? In een voorbeeld ziet dit er als volgt uit:

als je op zoek bent naar die ene auto of je hebt die ene auto net gekocht, dan ineens zie je hem overal rijden. Of als je zwanger wilt worden of je bent net zwanger: ineens zie je overal baby's, kinderwagens en reclame voor luiers.

Hoe kan dat nu?

Doordat je met je gedachten steeds bij datgene zit wat je graag wilt, trek je dat naar je toe. De befaamde Wet van de Aantrekkingskracht. Dat zelfde werkt ook zo met negatieve gedachten.

Bijvoorbeeld: 's morgens wil je beginnen met een kop koffie, maar je vergeet het koffiepad te vervangen. Vervolgens ben je vergeten om brood uit de vriezer te halen. Heeft je fiets ineens een lekke band en heeft het vannacht zo hard gevroren dat je eerst de ramen van je auto moet krabben. Lekker begin van de dag, zeg maar. Vaak zijn we dan geneigd om deze dingen bij elkaar op te tellen en alle negatieve ervaringen zorgen er bij de meeste mensen voor, dat ze een niet vrolijk gevoel hebben. Sterker nog, meestal vertellen we deze gebeurtenissen tegenover collega's, vrienden of familie. En blijf je actief deze ervaringen herhalen.

Natuurlijk is het fijn om je hart te luchten, maar eigenlijk blijf je ook herhalen dat jij deze situaties verdient. Door namelijk steeds hetzelfde verhaal te vertellen, bevestig jij je gedachten over jezelf. En bevestig jij hoe je wilt dat jouw wereld eruit ziet. Immers, met je gedachten trek je situaties naar je toe. Situaties met dezelfde frequentie (denk aan die auto of die baby). En als je dan ook nog eens je verhaal heel bevlogen vertelt, met al je gevoel, bereid je dan maar voor op nog meer van hetzelfde...Want hoe sterker je iets voelt, des te harder trek je het naar je toe.

Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op en krijg je niet alles wat je met je gedachten en gevoel wilt aantrekken. Waarom niet? Omdat daar dan zeer waarschijnlijk nog een blokkade op zit. Meer hierover in een volgend blog.


Wanneer jij van jezelf houdt, en postieve verhalen vertelt, trek je vanzelf positieve situaties aan.

Dus 'I just wanna feel'? Let op met wat je voelt, want je trekt meer van hetzelfde aan. Gebruik je gedachtekracht en je gevoel dus op een wijze manier.