Waar gaat jouw hart

 

nu echt sneller van kloppen?

 

Soms kun je van die momenten hebben, dat je echt met je handen in het haar zit. Als je een keuze moet maken, maar geen idee hebt wat nu het juiste is. Het juiste voor jou. Voor jou, op dit moment. Niet voor de mensen om je heen, maar gewoon voor jou.

Egoïstisch? Denk het niet, ik noem het self-care. Het ligt aan de reden waarom je voor jezelf kiest. Kies je voor jezelf omdat jij het beter wil hebben dan een ander? Of omdat je een keer voor jezelf wil zorgen?

Daar zit nl wel een groot verschil in...

Net zoals vertellen waar je goed in bent. Vaak doen we dat niet. 'doe maar normaal....' Zo zonde! Kijk, als je het vertelt met daarbij de energie van 'ik ben daarin veel beter dan jij, jij kan dat niet', ja, dan hebben we te maken met een ander verhaal.

Maar laat maar zien waar jij goed in bent. En neem de tijd om dat te ontdekken. Dus, tijd nemen voor jezelf, geld spenderen aan jezelf, om te ontdekken wat jij leuk vindt, meer dingen te leren over de onderwerpen die jij interessant vindt (of je er nu je werk of hobby van gaat maken, of gewoon voor de fun); doen! Je krijgt er nl energie van.

En je moet toch ergens de energie vandaan halen die jij weer aan de mensen om je heen wilt geven. Dus nee, tijd maken voor jezelf, om te beslissen wat voor keuze jij wilt maken, is juist slim.

En door het nemen van tijd voor jezelf, kom je weer in verbinding met jouw hart en ziel, en dan, dan kun je kiezen wat voor jou goed is.

 

Petra Hendriks ~ jouw spirit