Waar gaat jouw hart

 

nu echt sneller van kloppen?

 

Het lezen en praten over spiritualiteit is in de afgelopen jaren, steeds gewoner geworden. Gelukkig maar. Het is steeds makkelijker om te vertellen dat je gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde. En dat je graag iets met hart en ziel wil doen: dat je meer zingeving in je leven wil.
Misschien deel jij ook wel de mening dat toeval niet bestaat, gewoon omdat je de synchroniciteit van dingen, al te vaak hebt gezien en ervaren. Hoe vaak is jou al overkomen dat je aan iemand dacht en dat net die persoon je belt of appt? Of je hebt ineens een bepaald liedje in je hoofd, loopt een winkel in en ja hoor: daar hoor je hem over de speakers.

Misschien wéét je wel gewoon bepaalde dingen. Of voel je dingen aan waarvan je niet weet hoe dat kan. Je ziet misschien ook wel lichtbollen of lichtflitsen, bepaalde nummers op klokken en nummerborden vallen je steeds vaker op. Misschien heb je jezelf al weleens afgevraagd: wat moet ik hier toch mee?

Het zijn allemaal signalen die je stimuleren om meer met jou zelf bezig te gaan. Het is tijd om uit de waan van de dag te stappen en bewuster jouw eigen leven te gaan leiden. Contact te maken met jouw ziel, jouw spirit. Want, van daaruit kun je verder gaan ontdekken wat je volgende stap kan zijn. Dan doe je iets met dat knagende gevoel.

Leven met en vanuit spiritualiteit is niets meer of minder dan leven vanuit jouw spirit. Vanuit jezelf dus. En alle oude verhalen uit het verleden die je uit je goede mood halen, los te laten.

En dan?

Elke stap die je daarin zet, brengt je dichter bij jezelf en dus ook bij je levensmissie.

Veel mensen zijn, net als jij, op zoek naar hun levensmissie. Ik denk dat die levensmissie voor iedereen hetzelfde is: namelijk het contact leggen met je eigen ziel, je eigen spirit en van daaruit leven. Jij bent hier namelijk omdat je als ziel dingen wil leren. En dat lukt het beste als je de ruis om je heen weghaalt en je afstemt op wat jij voelt. Daar hoort ook het oplossen van familiethema's bij. Het is niet voor niets dat jij nu in deze tijd leeft en de mogelijkheid hebt om daar wat mee te gaan doen.

Wanneer je dat contact met jezelf weer hebt, dan voel je als vanzelf of je wat anders kan gaan doen: wat vind je nù leuk? Wat trekt je aan? Is het je huidige werk of wat anders? Om daar dus achter te komen, heb je eerst het contact met jouw hart en ziel nodig. Zij hebben de antwoorden.
Of je echt wat anders wilt gaan doen, is stap twee. De eerste stap, om dat gevoel dat je wat mist te kunnen oplossen, zit hem in jezelf vinden.

 

>> Als jij er je levensmissie van maakt om eerst jezelf te vinden, je problemen en piekergedachtes aan te pakken; dan gaat je leven veranderen. Dan kom je bij jezelf uit en volgt die zingeving als vanzelf.

Kortom: ontdek én onthul jouw spirit

 

Petra Hendriks ~ jouw spirit