Waar gaat jouw hart

 

nu echt sneller van kloppen?

 

Vaak spreek ik mensen die aangeven dat ze eigenlijk wel wat anders willen doen maar geen idee hebben wat. Het begint te knagen en te rommelen; de ene persoon doet wat met dat gevoel en een ander onderdrukt het. Soms ben je er ook gewoon nog niet aan toe. Dus dat iemand het onderdrukt, daar heb ik geen oordeel over.

Maar wat nou als het wel (of opnieuw) borrelt? Wat doe je er dan mee?

Onderzoek de reden waardoor het gaat borrelen. Is dat het zoveelste gedoe met een collega? Is het de inhoud van het werk waar je geen energie meer van krijgt? Wil je je door ontwikkelen? Wil je naar een nieuwe sector en wat inhoud betreft hetzelfde doen?

Allemaal superinteressante vragen.
Wat weleens gebeurt, is dat als er gaandeweg de gesprekken meer duidelijkheid komt over wat de volgende droombaan is, men stopt. De aantrekkingskracht van die nieuwe baan, is ineens minder geworden. En de aantrekkingskracht van de huidige baan, is weer sterker geworden. ‘Ach zo erg is het nu ook weer niet’, ‘er zijn ook echt wél leuke collega’s hoor’.

En dat is niet persé een slechte reden om te stoppen met de zoektocht naar een nieuwe baan. Er kunnen tal van legitieme redenen (ook de bovenstaande) zijn, om weer even te stoppen met zoeken.

Stel dat dit ook bij jou speelt; probeer dan echt eerlijk te zijn in de reden waarom je stopt. Is dat het stemmetje dat liever wil dat alles blijft zoals het is (je ego, het duiveltje), of is het echt op steekhoudende argumenten gebaseerd?

Als er van het eerste sprake is, zou je dezelfde foefjes kunnen gebruiken uit het vorige blog, om de aantrekkingskracht van een nieuwe baan, op je netvlies te houden en dagelijks te voelen.

Bv het gevoel van vrijheid of voldoening dat je zal krijgen, bij een nieuwe baan: welk symbool zou je daarvoor als screensaver kunnen gebruiken?

Bv het gevoel dat je wat nieuws mag leren/doen: welk symbool zou daarvoor passend zijn?

Bv als je een andere baan wil omdat je de dagelijkse werkdruk niet meer wilt voelen: hoe voelt het dan als je een baan hebt waar je zingend naar toe gaat? Welk symbool zou jou kunnen helpen?

Deze symbolen kunnen je ondersteunen op het moment dat het ene stemmetje dat graag alles laat zoals het is, weer luider wordt.

En natuurlijk mag je ook met mij contact opnemen om te sparren.

 

 

Petra Hendriks ~ jouw spirit